Afgelopen vrijdag, 28 augustus, in ene het grote moment!!!! Anu heeft haar oogjes open!

Dit is erg vroeg maar ik denk dat ze in de buik van haar mama al zover ontwikkeld was, dat ze dit daarom al zo vroeg kon. Anu is 4 dagen later dan uitgeteld op de wereld gekomen.

En tot afgelopen zaterdag heb ik geen enkel poepje of plasje gevonden. Ik zat lekker (!) in de werpkist bij de twee dames. Maar in ene een gepiep en gekreun, en ja, daar kwam het eerste vaste worstje uit Anu. Vanni wist in het begin niet wat ze hier mee moest, maar ze heeft het toch weer weggepoetst.

Maar wat met name ook heel mooi is, dat Anu sinds een paar dagen haar koppie heel mooi optilt.

Ook heb ik echt mogen zien dat ze reageert op geluid en op reuk. Ik zat in de werpkist en ze kwam echt mijn kant op gekropen! Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik gewoon weer eens onder de douche moet stappen 😉

Zaterdag mocht Shiro al even kennis maken met Anu. Vandaag hebben Nita en Shiro nog een keer kennis gemaakt met Anu. Dit ging zo geweldig. Nita en Shiro waren zo rustig, even goed snuffelen wie ze is (want ze hebben haar al meer dan genoeg geroken) en ja, jij bent die nieuwe bij ons in huis. Beide waren zo relaxt, echt genieten.

Zoals alle dagen heb ik zondag, 30 augustus, Anu natuurlijk weer op de weegschaal gezet. En ja, ze woog al 1952 gram.

Echter maandagmorgen wilde ik haar weer op de weegschaal zetten, tja het resultaat was EEEE. Helaas woog ze teveel voor deze weegschaal. Na even zoeken via internet vond ik een weegschaal bij de TEDI in Duitsland. Deze gaat tot 5 kilo, nauwkeurig tot de gram. Maar ja, als Anu zo doorgaat in de groei, kunnen we met deze weegschaal haar gewicht ook niet meer lang meten. Daarom komt er morgen een baby-weegschaal. Anu woog 2124 gram.

Wat ook heel leuk en ook grappig is dat Anu al veel geluidjes maakt. Natuurlijk het roepen naar haar mama Vanni, maar ook al een beetje vragen, huilen, blaffen en grommen. Ook mooi hoe ze op sommige geluiden al reageert. Want ze komt ook naar mij toe als ik geluidjes maak of gewoon in de werpkist zit.

Racen kan ze nog steeds als de beste! Ze heeft dan ook wel een Paleis Soestdijk als werpkist, plek genoeg!

Wordt vervolgd!!!!!