AKYRA

Akyra is geboren op 24 april 1998. Akyra’s mama was een gewone duitse herder en haar vader een oud duitse herder. Akyra was een zwart-bruine herder met een hangoor. Met name door dat hangoor was bijna iedereen zo gecharmeerd van haar. Maar natuurlijk ook vanwege haar lieve karakter. Het enige waar Akyra een hekel aan had, waren katten.
Met Akyra heb ik diverse cursussen gedaan. Zoals: puppy-cursus, gehoorzaamheidscursussen tot en met Gevorderden 3, behendigheidscursussen en een frisbee-cursus.

Akyra heeft samen met mij, na diverse malen met mij te zijn verhuisd, haar stekkie gevonden in Sittard.

Akyra’s liefde was de zee. Zodra we in de buurt van de zee kwamen en ze de zee rook, ging die neus omhoog en snoof ze de zeelucht op. Als we dan op het strand kwamen, was ze niet meer te houden en stormde ze richting de zee om dan lekker met haar pootjes in het water te staan.

Helaas had Akyra al op vroege leeftijd last van haar rug, ze had spondylose. Hierdoor konden we geen behendigheid en dog-frisbee meer samen doen. Maar we hebben ons niet uit het veld laten slaan en zijn begonnen met doggy-dancing. Dit vond ze geweldig. Als ze maar met je bezig kon zijn.

Op 23 juni 2009 heb ik helaas afscheid moeten nemen van Akyra. Eerst zijn we nog twee dagen naar zee geweest. Hiervan heeft ze nog geweldig genoten! Maar helaas heb ik daarna ook gezien dat het echt niet meer ging. Met heel veel pijn in mijn hart heb ik haar laten gaan.

In september 2010 heeft Akyra haar laatste reis gemaakt naar zee. Op Ameland heb ik een gedeelte van haar as in zee gestrooid.

Akyra,

Ik heb genoten, genoten

Genoten van jouw liefde, genoten van jouw vriendschap en van jou!