11 april 2022

Vanni wordt onrustiger, ze hijgt veel. Ze is aan het graven, ze wil haar holletje gaan maken voor haar aanstaande pups. Haar temperatuur zakt. Alles staat al even klaar voor de bevalling. Ook Anu is al een paar keer in de werpkist gaan liggen. Zou ze zich deze nog herinneren?

12 april 2022

Vanni begint nu wel heel veel te hijgen. In de loop van de dag daalt haar temperatuur steeds meer. In ene gaat haar temperatuur rond 22.30 uur omhoog. Vanavond of vannacht gaat het zeker gebeuren…

13 april 2022

Om ongeveer 02.00 uur gaat Vanni op de bank zitten, ze verliest water. En ze begint in ene te rillen. Patrick en ik brengen haar naar de werpkist.

Na een heftige wee wordt om 03.15 de eerste pup geboren, een zwart meisje! Met een piepje meldt zich de eerste pup van het B-nestje.

Het vlies was al kapot. Samen met Vanni heb ik de pup droog gewreven. Vanni bijt de navelsnoer door, daarna leg ik de pup bij Vanni aan. Het zwarte meisje begint meteen te drinken. Pfff, dat was wel een hele mooie, geweldige ervaring voor Patrick en mij. Ondanks dat ik onervaren ben in bevallingen, ging het helemaal vanzelf. Net als Vanni wist ik wat ik moest doen. Tuurlijk had ik wel een back-up die ik, indien nodig, kon raadplegen.

Ongeveer een uurtje later kondigde zich, na weer een heftige wee, nummer 2 aan. Dit is een zwart reutje. Het zwarte teefje hebben we even in een bak met warmflessen en dekens gelegd. Bij deze pup heb ik geholpen het vlies open te maken, ik wist niet dat het zo glibberig en taai zou zijn.

Eigenlijk wilde ik even wat te drinken pakken, maar na 20 minuten kondigde zich nummer 3 al aan. Dit is ook een zwart reutje.

Na een kwartiertje komt het eerste grauwe reutje op de wereld, pupje nummer 4.

En zo ging het in een sneltempo verder… Na een half uur kondigt zich het tweede zwarte meisje aan, pupje nummer 5.

Omdat we wisten dat er 6 pupjes geboren zouden moeten worden, was het wachten op de laatste…..

Na een uurtje werd de laatste pup geboren, een grauw reutje. Zijn tongetje was wit en hij kondigde zich niet, zoals de andere 5 puppies, aan met een piepje. Snel heb ik de pup gepakt, droog gewreven en ja, daar meldt zich ook nummer 6. In eerste instantie dacht ik dat het een zwart reutje was, maar het is een grauw reutje.

De geboortetijden van de pups zullen niet helemaal precies kloppen. Als er een pup geboren werd, waren Patrick en ik zo druk bezig om de pasgeboren pup te verzorgen. Dan vergaten we helemaal te kijken hoe laat de pup op onze aarde is gekomen…

Na deze enerverende gebeurtenis konden Patrick en ik natuurlijk niet slapen. En eentje moet nu de komende twee weken sowieso wakker blijven, tenminste proberen dan. Maar bij elk piepje werden we alle twee wakker, alsof we papa en mama waren geworden.

Toen Anu op 19 augustus 2020 via keizersnede werd geboren, kreeg ik al een heel andere band met Vanni. Maar deze band is nu nog veel bijzonderder geworden! Door de bevalling van deze 6 pups is onze band nog mooier geworden. Vanni vertrouwt mij zo, dat ik ook tijdens de geboorte van de 6 pups haar mocht helpen en deze opving met een handdoek. En ook dat ik oplette dat ze de navelstreng niet te kort afbeet bij de pups.

Dank je wel voor je vertrouwen lieve Vanni!

En ook dank je wel voor het zwarte meisje dat ons roedeltje zal gaan versterken!

14 april 2022

Moeder en pups doen het prima! Ook gaan we nu elke dag het gewicht van de puppies noteren. Zo kunnen we goed zien of de puppies ook goed drinken bij hun mama Vanni. En Vanni? Vanni doet het zo goed met haar puppies, ze is zo’n geweldige mama!

Alleen heeft Vanni diarree. Maar eigenlijk is dit ook niet echt vreemd als men bedenkt wat ze allemaal heeft opgegeten tijdens de bevalling. En ook de ontlasting en plasjes van haar pups.

15 april 2022

Gisteren was het gewicht van de puppies met gemiddeld 56 gram gegroeid. Vandaag zijn ze gemiddeld 63 gram gegroeid. En wat is het genieten van de kleine “aliens”. Die geluidjes, zo lief!!!

16 april 2022

Patrick en ik kunnen nu even niet samen boodschapjes doen. Eentje moet bij mama Vanni en haar puppies blijven. Vandaag zijn de puppies gemiddeld met 70 gram gegroeid.

17 april 2022

Het is paaszondag. De Paashaasjes van Vanni en Shadow hopen dat jullie, net als zij, fijne paasdagen hebben gehad? Vandaag mogen we verkondigen dat de pupsels met gemiddeld 74 zijn gegroeid! Vanni had helaas wel in ene weer behoorlijke diarree en ze heeft ook overgegeven. Tegen de avond ging het gelukkig weer beter. Maar ja, ik kan me daar wel iets bij voorstellen als je de ontlasting en pipi van je puppies oplikt.

18 april 2022

Vandaag is alweer de tweede paasdag. De puppies zijn alweer bijna 6 daagjes oud! Maar wat doen mama Vanni en haar puppies het goed! Zo langzaamaan weten Patrick en ik al wie er aan het piepen is en ook waarom ze piepen. Maar goed, er kan en zal nog heel veel veranderen. Vandaag is oma, mijn moeder, op bezoek geweest. Afgelopen woensdag was ze ook nog snel even komen kijken naar de pasgeboren puppies. Ondanks dat de wasmachine nu overtoeren maakt, is het nog steeds zó genieten van het hele gebeuren. Die heerlijke geluidjes allemaal zijn mooier dan welke muziek ook! En oh ja, Vanni’s ontlasting is nu een heel stuk beter!

De puppies zijn vandaag gemiddeld met 53 gram gegroeid.

19 april 2022

Balu doet zijn naam alle eer aan, het is een heerlijke dikke beer! Samen met zijn maatje Buddy zijn het de dikste, zwaarste, puppies van het nest 😉

Vandaag heeft ook één reutje de 1 kilo-grens gekraakt!