OVER ONS

Wij, mijn honden en ik (Claudia), wonen in Sittard in Zuid-Limburg.

Al als klein meisje was ik verliefd op de Oudduitse Herder. Ik had me dan ook voorgenomen dat als ik later groot zou zijn, ik graag een Oudduitse Herder zou willen hebben als huisgenoot.

Gelukkig is mijn droom uitgekomen.
In 1998 is Akyra bij mij komen wonen. Akyra was dus mijn eerste eigen hond. Helaas had ik nog niet zo veel ervaring met de opvoeding van honden. Echter op de hondenschool waar ik met Akyra op puppycursus ben geweest, heb ik heel veel geleerd. Akyra en ik hebben diverse cursussen doorlopen. Uiteindelijk ben ik les gaan geven op die hondenschool. In 2006 is Yoica ons komen wonen.

Helaas heb ik in de loop der tijd afscheid moeten nemen van mijn kanjers Akyra (in 2009) en Yoica (in 2018).

In 2011 is heeft Nita ons roedeltje versterkt. Nita is een heel werklustige hond die héél graag voor het baasje wil werken. Ze neemt ook bijna geen commando’s aan van anderen.

Daarna is in oktober 2017 Vanni bij ons komen wonen. Vanni wil ook heel graag voor het baasje werken, maar is daarnaast een échte Pipo de Clown!

De Oudduitse herder is een middelgrote hond met een rechte rug waarmee gewerkt moet worden. Dat werken kan op verschillende manieren: speuren, detectie, Rally-O, behendigheid, gehoorzaamheid, doggy dance en noem maar op.

Zelf doe ik veel met mijn honden, ook tijdens het wandelen kun je hele leuke obstakels vinden of oefeningen met je hond doen.

Met regelmaat probeer ik leuke foto’s te maken van mijn kanjers. Deze zijn te vinden op deze website of op onze Facebookpagina.

Oh ja, wie bang is voor wat zand, water en haren in zijn huis of op zijn kleding, sorry dan is de Oudduitse Herder niet de geschikte hond voor jullie.

Claudia Kühm
Jozef Habetsstraat 7
6136JW Sittard
telefoon +31 6 21 84 21 53